domingo, 2 de octubre de 2011

Rrrrec Festival

L'espai de Vapor de Baix ha acollit aquest dissabte dia 1 d'octubre la primera edició del "Rrrrec Festival", iniciativa duta a terme per l'associació cultural " Amics del Rec d'Igualada". Aquest grup va ser creat fa dos anys per revitalitzar el barri del Rec i ha posat en marxa diverses activitats per fer-ho possible. 

Així doncs, els promotors van organitzar al llarg del matí un seguit de tallers, especialment destinats als més petits, però que van captivar la mirada de tot el públic. El matí, per tant, va estar lligat a l'art amb tallers de coreografia, de ratpenats de paper, de mandales, de petits mosaics, de pell, d'estampació i disseny de samarretes i de moixigangues. A més a més, el taller d'instal·lació escultòrica de " l'arbre de la fraternitat" i els tallers d'instal·lació "el banc dels records, somnis i desitjos del Rec" i "Un espai compartit". 
A banda dels tallers, altres activitats es van dur a terme. Durant tot el matí hi va haver performances d'interacció, la pintada de graffities i murals, l'actuació del grup de percussió " Protons"  en la inauguració de l'exposició " Rec-Gravat" cedida per l'Escola municipal d'art Gaspar Camps d'Igualada, la passejada pels racons del Rec a càrrec del blanquer Magí Puig, la lectura de cançons de Bob Dylan de la mà de músics  igualadins en motiu del 70é aniversari del seu naixement, el vermut-debat amb aportacions d'opinió sobre el futur del barri del Rec i l'actuació de dansa entre els arbres de la companyia Ciart Dansa que va presentar la peça  "Camins". 

La tarda va dur un aspecte totalment diferent al Vapor de Baix, a partir de les cinc fins ben entrada la matinada van tenir lloc un seguit de concerts per part de grups relacionats directament amb el barri.
Last Flight to Chicago va encendre la metxa amb una bona dosis de rock indy, seguits pel trash dels joves components del grup Kork i el deth metal de Fraktal. El grup Lumbre va trencar momentàniament l'ambient amb una agradable rumba fusió per tornar al pur estil rocker de 777, al pop-rock de Day-dream i acabar la  nit amb els igualadins U-tòpics, que reapareixien damunt l'escenari 20 anys després de la seva retirada. 

Valorant la jornada i el fet de ser la primera edició, el Rrrrec Festival ha resultat ser una proposta amb èxit que ha reunit a un públic de totes les edats i estils. Per últim cal reconèixer i felicitar l'esforç realitzat per l'associació "Amics del Rec d'Igualada" i la participació del públic assistent. 

Personalment, animo als organitzadors a seguir endavant amb aquest projecte i amb tots els que sorgeixin, per tal de que espais com el Vapor de Baix tornin a experimentar el constant moviment que antigament caracteritzava l'anomenat barri del Rec. 














No hay comentarios:

Publicar un comentario